En färgstark sallad med en fräsch arom från lime, soja och ingefära. Med en färdig råkostsallad är det enda du behöver göra att rosta sesamfrön att blanda samman med övriga ingredienser. Servera som tillbehör till basmatiris, lax eller kyckling.

Ingredienser

Sallad

  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk japansk soja
  • 2 förp råkostsallad (à 275 g)
  • salt
  • 1 ask färsk gräslök (à 20 g)

Sesammajonnäs

  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 dl majonnäs

Till servering

  • basmatiris
  • stekt laxfilé

Gör så här:

  1. Sallad: Skala och riv vitlöken och ingefäran. Dela limen och pressa ur saften. Rör ihop vitlöken med ingefära, limesaft, olja och soja. Blanda med råkostsalladen och smaka av med salt. Låt stå och dra 10 minuter.
  2. Strimla gräslöken och vänd ner i salladen.
  3. Majonnäs: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme och låt svalna något.
  4. Rör ihop sesamfrön, sesamolja och majonnäs och smaka av med salt.
  5. Till servering: Servera salladen och sesammajonnäsen med ris och stekt laxfilé.