Champinjoner på italienska är ett läckert recept på champinjoner som fräses med vitlök, persilja, citronskal och kryddor. Pensla baguette med olivolja och grilla och du har ett festligt tillbehör.

Ingredienser

  • 500 g champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • olja till stekning (gärna kryddad chiliolja)
  • 1/2 citron
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 liten baguette
  • 1 msk olivolja
  • 200 g färskost
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och pressa vitlöken. Fräs svamp och vitlök i olja några minuter tills de fått fin färg. Tillsätt strimlat citronskal, persilja och kryddor.
  2. Skär baguetten i skivor. Pensla dem med olivolja och grilla några minuter på varje sida, alternativt rosta brödet.
  3. Bre ett tjockt lager färskost på och toppa med en hög champinjoner.