Ingen Midsommar utan jordgubbar, eller hur? Nu är även säsongen i Östergötland i full gång, så satsa på de närproducerade goa gubbarna till Midsommar och det finns massor av skäl att till och med frossa i dem. Jordgubben innehåller nämligen väldigt mycket C-vitamin och ju mognare gubben är, ju mer C-vitamin, dessutom innehåller gubbarna även mer C-vitamin än apelsin.

Jordgubbar innehåller även nitrat, vilket i sig kan öka flödet av blod och syre till musklerna. Så äter du jordgubbar kan det också i sin tur förhindra muskeltrötthet och göra sin syreupptagning bättre.

Jordgubben är verkligen en supernyttig frukt och nyttig på flera sätt. Bland annat stärker de immunförsvaret, sänker kolesterolvärdet och kan motverka vissa cancerformer. Det beror på den höga halten av nyttiga antioxidanter som är upp till tio gånger högre än i äpplen. Ingen frukt ska självklart uteslutas, olika färg på frukterna ger olika antioxidanter, så variera och blanda till en god fruktsallad i sommar för bästa boost och frossa i dem lite extra nu till Midsommar!

En riktigt GLAD MIDSOMMAR önskar vi er!