
Recept för dig som gillar din potatissallad helt klassisk. Potatis, kapris, dijonsenap och majonnäs är några av ingredienserna som gör salladen riktigt krämig, smakfull och intensiv. Mums!
Ingredienser
- 1 1/2 kg små färskpotatisar
- 125 g salladslökar
- 1 saltgurka
- 5 dl gräddfil
- 2 dl majonnäs
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk kapris
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Skölj potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet. Lägg över hushållspapper och låt ånga av en stund. Låt potatisen kallna. (Koka gärna potatisen en dag innan).
- Ansa och strimla salladslöken fint. Skär gurkan i små tärningar. Blanda lök och gurka med gräddfil, majonnäs, senap och kapris. Smaka av med salt och peppar.
- Skär potatisen i stora bitar. Vänd ner potatisen i såsen försiktigt så att inte potatisen mosas. Smaka ev. av med mer salt och peppar.
- Om salladen känns för tjock, späd med lite mjölk och vänd försiktigt ner den.
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen (kan innehålla mjölkprotein och laktos).
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.