Recept för dig som gillar din potatissallad helt klassisk. Potatis, kapris, dijonsenap och majonnäs är några av ingredienserna som gör salladen riktigt krämig, smakfull och intensiv. Mums!

Ingredienser

  • 1 1/2 kg små färskpotatisar
  • 125 g salladslökar
  • 1 saltgurka
  • 5 dl gräddfil
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet. Lägg över hushållspapper och låt ånga av en stund. Låt potatisen kallna. (Koka gärna potatisen en dag innan).
  2. Ansa och strimla salladslöken fint. Skär gurkan i små tärningar. Blanda lök och gurka med gräddfil, majonnäs, senap och kapris. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär potatisen i stora bitar. Vänd ner potatisen i såsen försiktigt så att inte potatisen mosas. Smaka ev. av med mer salt och peppar.
  4. Om salladen känns för tjock, späd med lite mjölk och vänd försiktigt ner den.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen (kan innehålla mjölkprotein och laktos).
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.