Denna klassiska franska pumpasoppa är en mjuk och varm soppa med pumpakött som bas. För att få den lena känslan mixar du soppan innan kryddningen och dekorerar med stekta brödtärningar för det där lilla extra knapriga.

Ingredienser

  • 1 kg pumpakött (skal- och kärnfritt)
  • 3 dl vatten
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 25 g smör
  • salt
  • strösocker
  • hackad persilja till garnering
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • olja

Gör så här:

  1. Skär pumpaköttet i bitar. Lägg det i en kastrull med vatten. Sjud under lock i ca 30 minuter tills pumpan mjuknat. Sila av och spara
    vattnet.
  2. Mixa pumpan med mjölken. Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt buljongen. Koka upp soppan. Vispa ner smöret. Smaka av med salt och socker. Späd med lite av kokvattnet om soppan känns för tjock. Strö över persilja.
  3. Rosta brödet. Dela vitlöksklyftorna. Gnid brödskivorna med vitlöken. Skär brödet i tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek brödet tills det fått fin färg. Servera till soppan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: använd t ex Solhavre i stället för mjölk och mjölkfritt margarin i stället för smör. Välj bröd utan mjölk.
Gör äggfri: välj bröd utan ägg.

Tips

Mild och god soppa som passar bra till förrätt.