Sommarens mesta marängsviss! Passar ypperligt med färska jordgubbar och mascarpone. Toppa med hackad basilika och mandel för gott crunch. Den ambitiöse gör egna basilikamaränger.

Ingredienser

Marinerade jordgubbar

  • 1/2 l skivade jordgubbar
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 msk florsocker

Marscarponekräm

  • 125 g mascarponeost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 krm vaniljpulver

Tillbehör

  • 1 l vaniljglass
  • 20 maränger
  • 1 dl mandelsplitter
  • 1/2 dl hackad basilika

Gör så här

  1. Jordgubbar: Blanda jordgubbar med basilika och florsocker. Låt stå minst 1 timme.
  2. Kräm: Vispa mascarpone, vispgrädde, florsocker och vaniljpulver fluffigt.
  3. Tillbehör: Varva de marinerade jordgubbarna, mascarponekrämen, vaniljglass och maränger. Toppa med mandelsplitter och basilika.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning, byt grädden och glassen mot mjälkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass. Uteslut marängerna.