Kryddig rödkål blir ett perfekt tillbehör på julbordet. Här är den smaksatt med kakao-chilikrydda, citron och kanel, vilket gör kålen fräsch och fyllig på samma gång.

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 apelsin
  • 400 g skuren rödkål
  • 2 dl rött vin eller rött matlagningsvin
  • 1 tsk kakao- chilikrydda
  • 1 kanelstång
  • 1 citron
  • 3 msk honung
  • salt

Gör så här:

  1. Skala och skiva löken. Skölj apelsinen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften.
  2. Koka upp rödkål, lök, apelsinsaft, vin, kakao-chili och kanelstång. Koka sakta tills nästan ingen vätska återstår. Rör om då och då.
  3. Skölj citronen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften. Smaksätt med apelsin- och citronskal, honung, några droppar citronsaft och salt.