När du testat denna potatis- och selleripuré kommer du aldrig mer gå tillbaka till en vanlig potatispuré. Att den smaksätts med tryffelolja gör den inte direkt sämre. Ett utmärkt tillbehör till nyårsmiddagen. Den går även bra att göra dagen innan och värma i kastrull innan servering.

Gör så här

  • Skala potatis och rotselleri. Skär i mindre bitar.
  • Koka potatis och rotselleri mjuka i lättsaltat vatten.
  • Häll av vattnet och låt ånga av någon minut.
  • Koka upp grädde, mjölk och smör i en kastrull.
  • Häll gräddmjölken över potatisen och rotsellerin i kastrullen.
  • Mosa till en puré med en ballongvisp.
  • Tillsätt tryffeloljan och smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukter och välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Purén går att förbereda i god tid innan festen och sedan värmas försiktigt i en kastrull.

Ingredienser

  • 800 g potatis (mjölig sort)
  • 300 g rotselleri
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mjölk (3%)
  • 50 g smör
  • 1 msk tryffelolja
  • salt
  • malen peppar