Det ultimata tillbehöret till den nygrillade lammsteken är de här rödbetorna som förskönas med rosmarin och söt honung. Pricken över i är den kladdiga och mumsiga getosten som du klickar på rödbetorna innan servering.

Ingredienser

  • ca 400 g rödbetor
  • 50 g getost
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 msk honung
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här BÖRJA LAGA

  1. Koka rödbetor mjuka i saltat vatten. Skala och skär dem i mindre bitar. Håll dem ljumna.
  2. Mosa getost med en gaffel så att den blir till en jämn deg.
  3. Plocka bladen av rosmarinkvisten och hacka dem. Strö det över rödbetorna.
  4. Ringla över honung och krydda med salt och svartpeppar. Lägg på getosten och servera. Passar bra till lammkotletter.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för getost, mjölkfritt margarin istället för smör.