En ljuvligt gul och härligt krämig saffransgryta som passar fint till julbordet! Blomkålen får ta smak av saffran, kokosmjölk och vitt vin som den kokas i.

Gör så här

  • Ansa och skär blomkålen i små buketter. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i en kastrull tills den mjuknar, ca 3 minuter på medelvärme.
  • Tillsätt blomkål, saffran, tomatpuré och buljongtärning. Fräs ytterligare några minuter.
  • Strö över mjöl och rör om. Häll på kokosmjölk och vin under omrörning. Låt koka ca 5 minuter under lock på medelvärme, tills blomkålen är mjuk
  • Smaka av med sriracha, salt och peppar.

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse utrört i lite vatten.

Ingredienser

  • 1 blomkål (à 700 g)
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 – 2 tsk srirachasås
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar