Deprecated: wp_make_content_images_responsive har upphört sedan version 5.5.0! Använd wp_filter_content_tags() istället. in /www/webvol6/b5/ahi2qjxew315lj9/ostgotatradgardshall.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 4773

En ljuvligt gul och härligt krämig saffransgryta som passar fint till julbordet! Blomkålen får ta smak av saffran, kokosmjölk och vitt vin som den kokas i.

Gör så här

  • Ansa och skär blomkålen i små buketter. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i en kastrull tills den mjuknar, ca 3 minuter på medelvärme.
  • Tillsätt blomkål, saffran, tomatpuré och buljongtärning. Fräs ytterligare några minuter.
  • Strö över mjöl och rör om. Häll på kokosmjölk och vin under omrörning. Låt koka ca 5 minuter under lock på medelvärme, tills blomkålen är mjuk
  • Smaka av med sriracha, salt och peppar.

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse utrört i lite vatten.

Ingredienser

  • 1 blomkål (à 700 g)
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 – 2 tsk srirachasås
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar