Sparris passar utmärkt att lägga på grillen men är även god att steka. Skippa den färdigköpta peston och gör en egen svensk variant på persilja, dill och solrosfrön. Den svenska peston passar även nötallergiker.

Pesto

  • 2 dl hackad persilja
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl rostade solrosfrön
  • 1/2 dl riven lagrad ost
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar

Sparris

  • 2 knippen grön sparris (à 250 g)
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Pesto: Mixa alla ingredienser till peston. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sparris: Skär ev bort den nedre torra delen på sparrisen. Grilla eller stek sparrisen i smöret och oljan på hög värme tills den får lite färg, ca 3 minuter.
  3. Lägg upp sparrisen på ett fat och ringla över peston.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.