Frukt & grönt

Vi är en fullsortimentsgrossist inom frukt och grönt och samarbetar med leverantörer och producenter som kan ta fram de bästa inom sortimentet. Vi får dagliga leveranser för att alltid tillgodose den bästa kvalitén till våra kunder. Vi kan med hjälp av våra leverantörer få fram det mesta som finns att tillgå från världens alla hörn inom frukt & grönt samt bär.

Ekologiskt

Vi har ett brett urval av ekologiska frukter och grönsaker. Ekologiska grönsaker odlas utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel. Odlaren använder sig i stället av solenergi, kretslopp, jordens daggmaskar och mikroorganismer samt skadedjurens naturliga fiender. Maskiner och redskap, gammal teknik och ny, behövs också för att lyckas.

Ekologisk grönsaksodling är ett precisionsarbete. Det gäller att göra rätt sak i rätt tid. En missad ogräsrensning i början av säsongen ger mångdubbelt arbete några veckor senare. Om man slarvar vid sådden kan man få problem och merarbete under hela odlingssäsongen – och en sämre skörd. Ekologisk grönsaksodling kräver mycket handarbete vid ogräsrensning, men också vid sådd, plantering, skörd och lagring.

En grönsaksodlare kan också köpa in växtnäring om gårdens egen gödsel inte räcker. Det finns många slags gödselmedel som går att köpa, de ska då vara godkända enligt KRAV:s regler. Om någon näringsbrist skulle uppstå kan man använda till exempel naturligt förekommande mineraler.

Närodlat

Allt närodlat som vi säljer på Östgöta Trädgårdshall köper vi genom Moek.

Moek bildades när Västgrönt och Östgöta Trädgårdshall fusionerade år 2000. Två ekonomiska föreningar som befann sig på varsin sida om Vättern. De såg fördelarna med att samarbeta och idag har Moek sitt säte i Linköping.

Mer information finns på: www.moek.se

Ladda ner våran årsklocka för 2017 >Klicka här!

Färdigskuret

Inom sortimentområdet färdigskuret samarbetar vi med leverantören Dole och även Sallacarte. Där finns det mycket att välja på både inom sallad, grönsaker samt frukt. Beställningar av detta måste göras senast klockan 8.30 dagen innan leverans. Titta på denna länk för att få inspiration och se sortimentet ifrån Dole, denna länk för inspiration och sortiment ifrån Sallacarte.

Potatis

Vår potatis i huvudsak är närodlad och levereras från Östra Fornås lantbruk av Annicka och Mattias Olofsson i Fornåsa. Potatisen finns att få i många olika förpackningsstorlekar som fast 10 kg och 15 kg låda med skal. Finns även i bins 200 kg lådor till butik i fast, mjölig samt röd sort.
Även ett sortiment med 2 kg, 3 kg samt 5 kg påsar finns i sorterna:

  • kok/stek
  • mos
  • klyft
  • gratäng
  • ekologisk
  • mandel

Delikatesspotatis finns i storleken 1 kg samt 10 kg. Bakpotatis finns i styckförpackning samt lösvikt i 10 kg låda.

Potatis/Rotfrukt, skalad/förkokt

Här har vi ett brett sortiment att erbjuda dels från:

Aviko som finns i Helsingborg som förädlar och levererar potatis, lök och rotfrukter av högsta kvalitet till hela Sveriges professionella kök. Råvaruleverantörerna är noga utvalda odlare, främst från Sydsverige och Danmark.

Skalad potatis: Matpotatis,potatismos och kulpotatis i 7 kg säck. Matpotatis finns även som ekologisk. Strimlad, klyftad och skivad potatis i 5 kg säck. Finns även som ekologisk.

Förkokt matpotatis: Storleken 5,8 kg x 2. Finns även som ekologisk.

Morötter: Skalad i 5 kg säck Finns även som ekologisk

Övriga rotfrukter: Rödbeta, gulbeta, rotselleri, gul lök, röd lök samt palsternacka finns att få i skalat, skivat samt strimlat. Även en rotfruktsmix (stavar) samt pytt (tärnad) finns.

Beställs 8:30 för leverans dagen efter. Önskas Ekologiskt är det ytterligare en dags förbeställning.

Skalad potatis: 7 kg säck Östgöta matpotatis samt 7 kg säck Östgöta mospotatis.

Vätternpotatis i Ödeshög är ett annat företag som vi också har en del ifrån i vårt sortiment. Deras noga utvalda odlare förser dem med högkvalitativ potatis som de tillreder i sitt moderna kök. Deras produkter ska smaka bra, hålla hög kvalitet och vara näringsriktiga. All potatis märkt med Vättern är Östgötaodlad.

Övriga produkter

ALLT TILL FRUKOSTEN

Förutom frukt, grönsaker och blommor erbjuder vi:

  • Äkta majonäs i 5 kg hink av märket Ida
  • Kaffe i olika storleksförpackningar och rostningar från Kahls kaffe
  • Lokala Östgötaägg från frigående höns i 20-pack samt KRAV-ägg i 30-pack från Stjärnägg
  • Arlas sortiment. Vi samarbetar idag med Arla och kan därför leverera deras sortiment till våra kunder. Dessa är det dock förbeställning på. Två arbetsdagar innan klockan halv två för att vi alltid ska kunna leverera så bra datum som möjligt till er som slutkund.