KNÄCKIG RABARBERPAJ.

Med våren kommer de första rabarberna och nu kan vi redan börja skörda dem i våra trädgårdar. Vad passar då inte bättre än att göra en god efterrättspaj?

Syrliga rabarber under ett knäckigt havrekrisp smakar himmelskt gott. Den här pajen är riktigt snabblagad, servera den gärna med vaniljsås eller glass.

Ingredienser:

  • 1 liter skivade rabarber
  • 125 g Svenskt Smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl havregryn
  • 1½ dl rårörsocker
  • ½ dl ljus sirap + ev lite extra till topping
  • Vaniljsås eller glass

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg rabarbern i en pajform. Blanda smör, mjöl, vaniljsocker, havregryn och socker till en grynig deg.
  3. Ringla sirapen över rabarbern och smula över degen. Ringa ev lite extra sirap över degen för extra knäck. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
  4. Servera till pajen med glass eller vaniljsås.