Sparris är en klar vår- och sommarfavorit! Säsongen för sparris sträcker sig bara fram till midsommar så passa på att njuta av denna goda primör! Koka, steka, i ugn eller grilla, sparris är god på många sätt och funkar utmärkt till det mesta! Vad sägs om en god skördesallad som passar finfint till allt grillat eller bara precis som den är.

SKÖRDESALLAD MED CITRONDRESSING

INGREDIRNSER:

  • 200 g färsk grön sparris
  • 4 morötter
  • ¼ rödlök
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 60 g blandad grönsallad
  • 1 knippe rädisor
  • 1 dl plockad färsk dragon

Citrondressing:

  • 1 dl vispgrädde
  • rivet skal och saft av 1 citron, ca 3 msk pressad citronsaft
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Börja med dressingen, blanda alla ingredienser till dressingen och ställ i kylen. Hyvla hälften av sparrisarna tunt med potatisskalare, lägg i isvatten. Koka resten av sparrisen i saltat vatten, ca ½ min. Spola dem i kallt vatten. Skala morötterna och koka dem mjuka i saltat vatten. Skär sparris, morötter och rädisor i grova bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda grönsakerna med olja och pressad citron. Fördela salladen på ett fat, toppa med grönsakerna, hyvlad sparris, rädisor och dragon. Ringla över dressingen.