Bjud på hemlagad paj med rabarber och ingefära i sommar. Den här knäckiga pajdegen är underbart god, och du kan använda den för att göra paj med andra frukter eller bär också. Servera med vaniljvisp, dulche de leche eller vispad grädde.

Pajdeg

  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl strösocker eller rårörsocker
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 dl havregryn
  • 1 msk riven ingefära

Fyllning

  • 500 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Till servering

  • vaniljvisp, kesella dulce de leche eller vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pajdeg: Smält smöret och rör samman med resten av ingredienserna.
  3. Fyllning: Ansa rabarbern och skär den i bitar. Blanda socker och potatismjöl med rabarbern. Häll den i en ugnsäker form, ca 28 cm i diameter. Fördela pajdegen ovanpå.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Till servering: Servera med vaniljvisp, kesella dulce de leche eller grädde.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj mandelmjöl och ren havre/glutenfria havregryn.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Välj laktosfritt serveringsalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt till servering.